Nit de reis (o el que vulgueu)

Muntatge de 2018

Banner Nit de Reis

“Shakespeare hace un teatro de actor, un teatro de contacto con el espectador, un teatro inteligente, donde los directores realmente sabios debe dejar su ego a un lado y darle el espacio al intérprete. Y no nos queda más que agradecerle a esta joven compañía que nos recuerde lo divertido y maravilloso que es.”  Enid Negrete (Recomana.cat) 

Els Pirates Teatre tornen a brodar un espectacle que (…) es va consolidant fins a arrodonir un shakespeare ple d’humor, d’embolics, d’enganys…” Toni Polo (El Pais) 

Per a un Shakespeare ben fet l’única cosa imprescindible és conèixer bé el text i lliurar-se a la seva força sense voler fer-hi experiments estranys ni cap mena de violència. Els actors no declamen, simplement diuen un text que encara avui se’ns apareix fresc, malgrat que la situació sigui del tot inversemblant. Una comèdia brillant i rodona en una interpretació esplèndida. (…) No us la perdeu per res del món.“ Elsa Álvarez Forges (Bloc Més Vilaweb)

Una coproducció d’Els Pirates Teatre i el Teatre Akadèmia Nit de reis (o el que vulgueu) és la novena comèdia de l’autor, i la primera en què va més enllà d’una simple història d’embolics. El desig és el tema principal d’aquesta peça teatral, però és la lluita de la raó i la bogeria el tema que ens ha interessat veritablement a l’hora de posar-la en escena.

Els bessons Viola i Sebastià naufraguen a l’Adriàtic i es separen pensant que el seu germà ha mort. Viola, disfressada d’home i prenent el nom de Cesari, s’enamora del duc Orsino. El duc pretén seduir a la comtessa Olívia, i aquesta s’enamora de Viola pensant que és un home.

Es tracta, en definitiva, d’una comèdia agredolça, o si es vol mirar des del punt de vista de les nostres convencions, la llavor d’una veritable comèdia dramàtica. Perquè Shakespeare s’adona que darrere de tota comèdia hi ha una història veritable, amb uns personatges que la pateixen i la viuen intensament com la vida mateixa. I aquesta és la grandesa de l’autor, allò que el fa proper als nostres dies.

FITXA ARTÍSTICA
Dramatúrgia i direcció: Adrià Aubert
Vestuari i ajudant de direcció: Maria Albadalejo
Il·luminació: Adrià Aubert
Intèrprets: Eduard Autonell, Mònica Barrio, Ricard Farré, Xavi Frau, Carles Gilabert, Ariadna Pastor, Lluna Pindado, Mònica Portillo, Vanessa Segura, Josep Sobrevals
Música: Llorenç Gonzàlez
Assistent de direcció (en pràctiques): Sara Membrives
Escenografia: Enric Romaní
Assistent musical i de moviment: Núria Cuyàs
Premsa: Ester Cánovas
Comunicació i màrqueting: Paula Arbós
Producció: Marina Marcos 

 

Muntatge 2014-2015

_DSC9086_retratfamilia

Benvolgut públic, sigueu benvinguts a Nit de reis, de William Shakespeare. Una comèdia agredolça, que us serà rabiosament propera, on l’engany forma part de la vida quotidiana d’uns personatges tan divertits com foscos. Esperem, doncs, que gaudiu d’aquesta història que en un temps passat succeí a la llunyana ciutat d’Il·líria.

Amb aquest espectacle, Els Pirates Teatre ens introduïm a l’univers teatral de William Shakespeare amb una obra que forma, juntament amb Al vostre gust i Somni d’una nit d’estiu, la tríada de comèdies més representades de l’autor anglès.
Nit de reis és la novena comèdia de l’autor (considerada també la darrera), i la primera en què va més enllà d’una simple obra d’embolics. Les relacions amoroses que ens descriu són sovint falses fins arribar a ser perverses. En són exemple la crueltat amb què es tracten personatges com Malvolio, a qui maltracten psicològicament, i encara més, personatges com Antoni o Viola, que finalment descobreixen com s’esvaeix l’amor d’aquells que tant han estimat i a qui s’han lliurat de cos i ànima.

Aquesta és ben bé una comèdia agredolça, o si es vol mirar des del punt de vista de les nostres convencions, la llavor d’una veritable comèdia dramàtica. Perquè Shakespeare s’adona que darrera de tota comèdia hi ha una història veritable, amb uns personatges que la pateixen i la viuen intensament com la vida mateixa. I aquesta és la grandesa de l’autor, allò que el fa proper als nostres dies.

Nit de Reis_1

Nit de Reis_3

Nit de Reis_4

Nit de Reis_7

Nit de Reis_10

UN ESPECTACLE D’ELS PIRATES TEATRE

Intèrprets:
Laura Aubert, Bufó
Mònica Barrio, Olívia
Queralt Casasayas, Viola
Bernat Cot, Sebastià, Tobies
Núria Cuyàs, Maria
Ricard Farré, Andreu
Xavi Frau, Orsino
Oscar Jarque, Antoni, Valentí
Lluna Pindado, Capità, Júlia
Arnau Puig, Malvolio
Direcció i dramatúrgia: Adrià Aubert
Ajudant de direcció: Queralt Casasayas
Escenografia: Enric Romaní
Vestuari: Maria Albadalejo
Il·luminació: Adrià Pinar
Música: Llorenç González
Construcció: Guim RosellóEnric Romaní
Lluita d’espases: Anna Carner
Producció: Marina Marcos 

Agraïments: Jaume Puig i Glòria Casas (Sala Bartrina el Prat de Llobregat), Elsa Quintana, Sabina Batlle, Escola Municipal de Música Can Ponsic de Barcelona, Albert Romaní i Mireia Hernàndez, Mercè Aragall, Beth Escudé, Clara de Ramon, Robert González, David Marcé, Laura Pau, Mònica Portillo, Aina Sánchez i Josep Sobrevals.

Un comentari

Els comentaris estan tancats.