Els Pirates

Els Pirates s’havia estrenat a Catalunya amb la companyia Dagoll Dagom. Nosaltres hem utilitzat la mateixa adaptació al català, de Xavier Bru de Sala, i musical, de Joan Vives.

Es tracta d’una de les operetes que va escriure el compositor Arthur Seymour Sullivan amb la col•laboració del dramaturg William Schwenk Gilbert. Aquests dos londinencs van escriure una bona colla de musicas des que es van conèixer, com ara PatienceMikado. Llàstima que, per culpa d’una baralla, l’any 1889 deixessin de formar un equip.

Un jove aprenent de pirata és el protagonista de la història. Aquest pirata és secretament contrari a les obscures activitats de la seva banda. Per això, tan bon punt arriba a la majoria d’edat, decideix abandonar-la i convertir-se en un bon mariner. El seu gran sentit del deure i de la rectitud l’obligaran a sacrificar-se en les més variades situacions en què es veurà involucrat.

La nostra versió, malgrat basar-se en la que va interpretar Dagoll Dagom, és una adaptació força diferent i innovadora. Tant els moviments escènics com la coreografia, l’escenografia i el vestuari han estat creats de nou pels membres de la companyia. La multitud de gags que hi hem incorporat representa la visió que tenim d’aquesta obra.

L’estrena va ser el 16 de novembre del 2001, dins el marc de la 1a Mostra de Teatre Emergent de Sarrià- Sant Gervasi. El teatre de l’Institut Nord-Americà de Barcelona va ser l’escenari del nostre debut. Les 350 persones que omplien la sala varen ser els testimonis del naixement d’un nou grup de teatre musical que té molt a dir en el sí del teatre català. L’obra la vam presentar durant dos anys arreu de Catalunya, Mallorca i la Catalunya Nord.

Equip artístic i tècnic

Direcció: Adrià Aubert i BlanchJofre Bellés Alsina

Escenografia, vestuari i atrezzo: Enric RomaníAnna RomaníMartina Roselló

Maquillatge: Berta CodinaRut CodinaEva Torné

Caps tècnics i d’il.luminació: August CasanovasJudit Plana

Tècnics: Gil LladóEnric RomaníAnna RomaníMartina RosellóYoko ElíasAdrià Iglesias

Coreografia: Rut CodinaEva Torné

Regidor: Adrià Aubert i Blanc

Actors i actrius

Marta: Rut CodinaMontse Ribot

Frederic: Robert GonzálezFrancesc Serra

Ruth:Laura Aubert

Mariscal: Jofre Bellés

Rei Pirata: Llorenç González

Isabel: Lluna Pindado

Eulàlia: Iris Pinto

Caterina: Natàlia Gonzàlez

Montse: Núria Cuyàs

Cabo: Bernat Cot

Sam: Guillem Gascón

Brisa: Eva Torné / Anna Romaní

Pirates: Damià Casals, Berta CodinaMontse Ribot / Rut CodinaMiguel MonajDaniel MonajDaniel MedinaCristina RizzoOriol Talló Francesc Serra

Substituts: Laura PauOriol Talló

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *